Welcome! Preparing for the Salesforce Tableau Data Analyst (Analytics-DA-201) certification exam can be a daunting task, but we're here to make it easier for you. Here are the sample questions that will help you become familiar with the Salesforce Analytics-DA-201 exam style and structure. We encourage you to try our Demo Salesforce Tableau Data Analyst Certification Practice Exam to measure your understanding of the exam structure in an environment that simulates the actual test environment.
Why Use Our Salesforce Tableau Data Analyst Sample Questions?
To make your preparation easier for the Salesforce Analytics-DA-201 exam, we strongly recommend you to use our Premium Salesforce Tableau Data Analyst Certification Practice Exam. According to our survey with certified candidates, you can easily score more than 85% in your actual Salesforce Certified Tableau Data Analyst exam if you score 100% in our premium certification practice exams.
Salesforce Analytics-DA-201 Sample Questions:
01. What happens when we remove a hierarchy?
a) All the pills inside the hierarchy get hidden
b) All the pills inside the hierarchy get deleted
c) The pills are placed back like they originally were in the data pane
d) Once a hierarchy has been created, it can't be removed
02. For which of the field combinations can a Trend Line NOT be created?
a) Order Date, Sales
b) Profit, Sales
c) Sales, Ship Date
d) Category, Profit
03. A __________________ file is a single zip file that contains a workbook along with any supporting local file data and background images. This format is the best way to package your work for sharing with others who don’t have access to the original data.
a) .twbx
b) .tde
c) .tds
d) .twb
04. Dragging a Continuous Dimension to the Rows/Column shelf will create a(n) __________
a) header
b) axis
c) column
d) row
05. When using a Blend, what is the color of tick-mark on the primary and secondary data sources respectively?
a) Red, Blue
b) Orange, Blue
c) Blue, Red
d) Blue, Orange
06. If you have a dashboard and are displaying a filter in it, how can you rearrange its position?
a) By clicking on the dropdown arrow and dragging the filter
b) By clicking on the 2 lines on top and dragging the filter.
c) By clicking on the filter title and dragging it.
d) By clicking anywhere inside the filter and dragging it.
07. Which of the following is not an Action that can be added to a dashboard for users?
a) Go to URL Action
b) Highlight Action
c) Tooltip Action
d) Filter Action
08. By default, which of the following is not present in the statistical summary card?
a) Standard Deviation
b) Maximum
c) Median
d) Average
09. ______________ axes are useful for analyzing two measures with different scales.
a) Multi
b) Combined
c) Combo
d) Dual
10. What do we need in order to create a Histogram?
a) 1 dimension
b) 2 measures
c) 1 measure
d) 2 dimensions
Answers:
|
Question: 1 |
Answer: c |
Question: 2 |
Answer: d |
|
Question: 3 |
Answer: a |
Question: 4 |
Answer: b |
|
Question: 5 |
Answer: d |
Question: 6 |
Answer: b |
|
Question: 7 |
Answer: c |
Question: 8 |
Answer: a |
|
Question: 9 |
Answer: d |
Question: 10 |
Answer: c |
Note: Please write to us at feedback@analyticsexam.com if you find any data entry errors in these Salesforce Tableau Data Analyst (Analytics-DA-201) sample questions.
Get Started Today!
Equip yourself with the best resources and practice exams to ace your Salesforce Certified Tableau Data Analyst exam. Explore our comprehensive study materials and take the first step towards certification success.